Hoe

Met mijn begeleiding wordt het proces van jouw eigen keuzes maken voor studie en werk weer leuk. Ik zorg voor een vaste structuur die leidt tot een keuze die bij je past. Deze kaders geven houvast. Je hebt de ruimte en vrijheid  om te ontdekken welke mogelijkheden er voor jou zijn en waarvoor jij wilt kiezen.  Je krijgt weer vertrouwen dat je op de goede weg bent, het kiezen wordt een belevenis waar je energie van krijgt.

Tijdens de begeleiding nemen we (afhankelijk van waar je in het proces bent) vier stappen. Die stappen zijn:

Stap 1 Ontdek wie je bent: een inventarisatie van jouw kwaliteiten, ervaring, leercapaciteiten, drijfveren, interesses, motivatie als persoon; het resultaat van dit onderdeel is een profielschets van jezelf.

Stap 2 Ontdek de mogelijkheden: een brede inventarisatie van jouw keuzemogelijkheden.  Dit is een overzicht van de mogelijkheden voor een volgende stap: studie’s, sectoren, functie’s of beroepen die zouden kunnen passen bij jouw profiel; of het zijn mogelijke scenario’s hoe je het aan kan pakken. Het resultaat van dit onderdeel is een long-list van mogelijkheden passend bij jouw keuzevraag en jouw persoon.

Stap 3 Matchen:  hier maken we sterke combinaties tussen jouw profiel en de longlist; het resultaat van dit onderdeel is een short-list van de beste mogelijkheden.

Stap 4 Kiezen: na een diepgaand onderzoek van de beste mogelijkheden maak je een echte keuze voor een volgende stap; het inschrijven voor studie die je gaat volgen, het beroep of de sector waarvoor je in verder wilt, de functie die je wilt bemachtigen.. Ook het bedenken hoe je dit gaat doen hoort er bij. Het resultaat is dan ook een echte keuze!